Schitul Lacu

Scurta descriere Schitul "Sfantul Dimitrie" (Lacu), asezare monastica romaneasca din Muntele Athos, este situat la aproximativ patru ore de mers pe jos, de la Manastirea "Sfantul Pavel" de care apartine. Prima consemnare a Schitului romanesc Lacu dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea. A fost infiintat de cativa calugari de la Neamt, Caldarusani, Cernica si din manastirile basarabene. Schitul Lacu este un schit cu viata de sine, cu o frumoasa biserica din piatra care are hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie. Biserica, inaltata in 1760, a fost rezidita din temelii intre anii 1900-1904.
 1760
 Athos
 Calugarii de la Neamt, Caldarusani, Cernica
 Athos
 839
 0

Video cu Schitul Lacu

Istorie Schitul Lacu

Harta Schitul Lacu

Biserica de lemn „Cuvioasa Parascheva” din Mitocași este un lăcaș de cult ortodox construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea în satul Mitocași din comuna Mitocu Dragomirnei aflată în județul Suceava. Edificiul religios se află localizat în cimitirul vechi al satului și are hramul Cuvioasa Parascheva, sărbătorit la data de 14 octombrie.

Ansamblul bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Mitocași a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2010

Adauga Comentariu
Nume:
eMail:
Scrie numarul 4159